Načierno pálil alkohol, s popáleninami skončil v nemocnici. Čelí trestnému stíhaniu

Pálenie alkoholu načierno sa nevyplatilo mužovi z okresu Vranov nad Topľou. Po výbuchu podomácky vyrobeného destilačného zariadenia skončil s ťažkými popáleninami v nemocnici.

21.04.2023 15:43
pálenica Foto:
Pálenie alkoholu načierno sa nevyplatilo mužovi z východu. Po výbuchu podomácky vyrobeného zariadenia skončil v nemocnici.
debata

Tento prečin navyše preverujú príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy. Informovala o tom hovorkyňa Finančnej správy SR Martina Rybanská.

Ako v súvislosti s týmto prípadom Rybanská uviedla, finančná správa opätovne upozorňuje občanov, aby sa vyhli nelegálnej výrobe destilátov. „Nielenže porušujú zákon, ale ohrozujú aj sami seba. O tom, že nie vždy sa skončí takáto činnosť bez následkov, sa presvedčil aj muž, ktorý skončil v nemocnici s popáleninami,“ informovala.

Kriminálny úrad finančnej správy začal v prípade trestné stíhanie pre prečin nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. „Kriminalisti finančnej správy v rodinnom dome v okrese Vranov nad Topľou zaistili podomácky vyrobené zariadenie na výrobu liehu. Dobrovoľne ho vydal zrejme blízky člen rodiny páchateľa,“ dodala Rybanská s tým, že vzhľadom na hospitalizáciu v nemocnici bude úrad vykonávať procesné úkony, až keď to dovolí zdravotný stav páchateľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #Finančná správa #Vranov nad Topľou