Bratislavskí mestskí policajti vyslobodzovali v Dúbravke dieťa z uzamknutého auta

Mestskí policajti vyslobodzovali v utorok (13. 6.) na ulici Ľuda Zúbka v bratislavskej Dúbravke osemmesačné dieťa z uzamknutého auta. Matka dieťaťa si totiž zabuchla kľúče v aute, do ktorého sa svojpomocne nedokázala dostať. Mestská polícia v Bratislave o tom informuje na sociálnej sieti.

14.06.2023 17:24
dieťa, auto, autosedačka, zabudnuté dieťa Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Za oznamovateľkou ihneď po prijatí oznamu vyrazila dvojica policajtov. Po príchode na miesto sa od nej dozvedeli, že batoľa je vo vozidle už približne 40 minút,“ približuje polícia.

Policajti preto rýchlo rozbili zadné okno, vozidlo odomkli a dieťa z auta vytiahli. Dieťa následne prezreli privolaní záchranári. Tí skonštatovali, že napriek dlhej dobe v rozhorúčenom aute je dieťa po zdravotnej stránke v poriadku, bolo len v miernom šoku.

Dieťa v rozpálenom aute. Polícia rozbila okno
Video
Zdroj: Policie ČR

Polícia v tejto súvislosti opätovne vyzýva, aby boli ľudia pri jazde so svojimi deťmi, prípadne domácimi zvieratami obozretní a mali stále na pamäti, že vo vozidle nie sú sami. Na verejnosť zároveň apeluje, aby v prípade, že si všimne dieťa alebo zviera v uzamknutom aute, bezodkladne kontaktovala mestskú políciu (159) alebo štátnu políciu (158). Pripomína, že im tak môže zachrániť zdravie alebo život.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa v aute