Žiak z Vrbového sa vyhrážal odpálením školy. Budovu gymnázia museli evakuovať

Vo Vrbovom v okrese Piešťany evakuovali školu. Žiak sa vyhrážal jej odpálením. Na mieste zasahuje polícia, ktorá školu a jej okolie uzatvorila. Smerujú tam aj pyrotechnici a psovodi. Žiak sa ku konaniu priznal. Polícia s ním aktuálne realizuje potrebné procesné úkony. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave.

15.06.2023 16:11
psovodi, trnavská polícia, pyrotechnici,... Foto:
Policajti do objektu školy vyslali výjazd s pyrotechnikmi a psovodmi, ktorí školu prehľadali a vykonali obhliadku miesta činu.
debata (1)

Incident sa stal na Gymnáziu Jána Baltazára Magina vo Vrbovom. Jeho riaditeľka Henrieta Gromanová nateraz informácie neposkytuje. „Bližšie informácie poskytneme verejnosti ihneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ uvádza polícia.

Zriaďovateľom školy je Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Riaditeľ odboru školstva Stanislav Pravda pre TASR uviedol, že uloženie bomby sa v objekte podľa jeho informácií nepotvrdilo. „Komunikujeme s vedením školy od začiatku, poskytujeme súčinnosť do maximálnej možnej miery,“ uviedol.

Lynx Commando Čítajte aj Po stredoškoláka z Košíc si prišlo elitné Lynx komando. Plánoval vyrábať bomby?

TTSK, ako doplnil, priebežne spolupracuje s riaditeľmi škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti v oblasti prevencie podobných incidentov. „Úlohou vedení škôl je potom distribuovať poznatky k študentom,“ povedal.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti uviedlo, že policajné opatrenia v škole už ukončili. Prípad vyšetrujú ako šírenie poplašnej správy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #bombová hrozba #Vrbové #Polícia Slovenskej republiky