Ženu znásilnil, okradol, vyhrážal sa jej zabitím. Hrozí mu 15 rokov za mrežami

Zo štyroch závažných skutkov obvinila humenská polícia muža z Kochanoviec (okres Humenné). Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, uvedených skutkov sa mal dopustiť v piatok 23. júna v jednom z bytov v Humennom.

28.06.2023 10:44
debata (1)

„Pred bytom počkal na ženu, ktorá vychádzala von, násilím ju vtiahol dnu, kde ju fyzicky napadol. Žene sa vyhrážal zabitím, pričom mal v ruke nôž. Konanie muža voči žene bolo neprípustné a vzhľadom na citlivosť celej situácie, ako aj na poškodenú, nie je vhodné viac k udalosti dodať,“ skonštatovala Ligdayová.

Muž podľa nej vzal žene 2 000 eur a odišiel z bytu preč s tým, že keď sa vráti, tak ju zabije. Polícia muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia, kde vzniesli obvinenia zo zločinov znásilnenie, sexuálne násilie, obmedzovanie osobnej slobody a z trestných činov nebezpečné vyhrážanie, porušovanie domovej slobody ako aj z trestného činu krádeže. „Okresný vyšetrovateľ následne spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Ak sa obvinenému mužovi vina pred súdom preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na 15 rokov,“ dodala policajná hovorkyňa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie zo znásilnenia #Humenné #Polícia Slovenskej republiky