VšZP sa dohodla na zmluve s Detskou fakultnou nemocnicou Košice

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dohodla na pokračovaní zmluvného vzťahu s Detskou fakultnou nemocnicou (DFN) Košice na ďalší rok. TASR o tom informovala manažérka oddelenia komunikácie poisťovne Eva Peterová.

04.07.2023 05:00 , aktualizované: 17:53
Detská fakultná nemocnica Košice Foto:
Detská fakultná nemocnica Košice.
debata (10)
Hlavná odborníčka MZ SR na pediatriu Elena Prokopová k rušeniu APS
Video
Nie je možné, aby 75-ročný lekár slúžil pohotovosť a išiel hneď potom pracovať do ambulancie / Zdroj: TV Pravda

„VšZP a DFN Košice sa dohodli na úprave zmluvných podmienok a na pokračovaní zmluvného vzťahu na nasledujúcich 12 mesiacov. Našich poistencov ubezpečujeme, že v DFN v Košiciach budú mať od 5. júla i naďalej plne zabezpečenú a hradenú zdravotnú starostlivosť,“ uviedla. Dodala, že pacienti s už naplánovanými výkonmi a vyšetreniami ich budú môcť absolvovať v dohodnutých termínoch.

Podľa generálneho riaditeľa VšZP Richarda Strapka prebiehali rokovania s DFN Košice pol roka. "Táto nemocnica mala najvyšší výkon za minulý rok. Boli nad limitom. Rokovali sme aj celý uplynulý víkend, snažili sme sa to uzavrieť tak, aby bola spokojná jedna aj druhá strana. V pondelo sme rokovali deväť hodín, v utorok štyri. Som rád, že sa podarilo uzavrieť kontrakt, ktorý je veľmi výhodný pre jednu aj druhú stranu.

Detská fakultná nemocnica Košice

Detská fakultná nemocnica v Košiciach

Fotogaléria
Detská fakultná nemocnica Košice
Detská fakultná nemocnica Košice a VšZP sa...
+2Detská fakultná nemocnica Košice

Dohodu potvrdila aj DFN Košice. „Pacienti, ktorí už majú naplánované výkony a vyšetrenia, ich budú môcť absolvovať v dohodnutých termínoch. Tým pacientom, ktorým bol zrušený termín na ambulantné vyšetrenie, odporúčame požiadať o pridelenie nových termínov na poskytnutie plánovanej zdravotnej starostlivosti, pričom sa im budeme snažiť nájsť, čo najskorší možný termín,“ informoval riaditeľ DFN Košice Andrej Koman.

Koman zároveň poďakoval pacientom za trpezlivosť a zdravotníkom z nemocnice za profesionálne zvládnutie zdravotnej starostlivosti v obmedzených podmienkach. Nemocnica síce dostane mesačne o 300 – tisíc viac, no na bežné prevádzkové náklady by potrebovala ešte ďalších 70 – tisíc.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #pacienti #Všeobecná zdravotná poisťovňa #Detská fakultná nemocnica v Košiciach