Diaľnica D2 bola 8 hodín neprejazdná, zrazili sa tri kamióny. Pri ďalšej nehode zomrel 42-ročný spolujazdec

Diaľnica D2 v smere do Českej republiky bola asi osem hodín neprejazdná. Dôvodom bola dopravná nehoda, ktorá sa stala v blízkosti výjazdu z diaľnice na Kúty. Informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

05.07.2023 11:14 , aktualizované: 20:28
nehoda Foto:
Nehoda troch nákladných motorových vozidiel so zahraničnými EČV na diaľnici D2 v stredu 5. júla 2023.
debata (24)

Polícia krátko po 20. hodine na facebooku uviedla, že následky nehody boli odstránené a úsek diaľnice bol znovu otvorený.

„Krátko pred 10.20 h sme prijali informáciu o zrážke na diaľnici D2 v smere do Českej republiky. K tejto došlo v úseku 1,6 kilometra diaľnice v smere do Českej republiky, v blízkosti výjazdu z diaľnice na Kúty. Podľa doterajších informácií malo dôjsť k zrážke troch nákladných motorových vozidiel so zahraničnými EČV,“ priblížil.

Na D2 došlo v stredu ráno tiež k zrážke dodávky a nákladného auta. Vodič dodávky utrpel zranenia, letecky ho previezli do nemocnice. Trnavská polícia neskôr na facebooku informovala, že nehoda si vyžiadala jednu obeť. „Podľa prvotných informácií mal 20-ročný vodič na menšom nákladnom aute Fiat Ducato, z doposiaľ nezistených príčin, zozadu naraziť do pred ním idúceho nákladného vozidla. Pri nehode sa vážne zranil mladík a jeho 42-ročný spolujazdec, ktorý na mieste zraneniam podľahol," informovala polícia.

Dôvodom zrážky bol zrejme mikrospánok vodiča.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #diaľnica D2