Kampus Esetu za 150 miliónov eur je v procese EIA, firma má búracie povolenia

Rozsiahly projekt kampusu na bratislavskej Patrónke, v areáli bývalej vojenskej nemocnice, ktorý plánuje vybudovať spoločnosť Eset, je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Začiatok výstavby je odhadovaný v roku 2025 a ukončenie o dva roky. Vyplýva to zo zverejneného dokumentu na enviroportáli.

03.08.2023 15:16
Eset Campus Foto:
Vizualizácia projektu Eset Campus.
debata (11)

Kampus, ktorý chcú postaviť neďaleko rekreačnej lokality Železná studnička, má vytvoriť kvalitné a podnetné prostredie pre top IT a technologické firmy. Prepojiť ich má s technicky zameranými vysokými školami. Projekt počíta i s verejnými priestormi.

„Ambíciou je vybudovať kampus podobný Silicon Valley v srdci Európy, ktorý nielen pritiahne nové talenty, ale dokáže si ich aj dlhodobo udržať,“ spresnila softvérová firma.

Vo svojom zámere ráta s výstavbou polyfunkčného komplexu pozostávajúceho z 12 objektov, z toho štyri majú tvoriť jej sídlo. V navrhovaných budovách majú byť najmä administratívno-kancelárske priestory. Umiestnená tam má byť aj občianska vybavenosť.

Vizualizácia projektu Eset Campus.
Vizualizácia projektu Eset Campus.
+2Vizualizácia projektu Eset Campus.

Plánované sú tiež objekty na budúcu expanziu kancelárií, kultúrne, konferenčné, technologické, neziskové priestory či na voľnočasové aktivity. „V podzemných podlažiach je navrhované parkovanie a technické zázemie jednotlivých objektov,“ doplnila firma.

Investičné náklady sú v predloženom dokumente odhadované na viac ako 150 miliónov eur. Spoločnosť nedávno pre TASR potvrdila, že už má vydané búracie povolenie. Rovnako má vyjadrenie mesta k vypracovanému investičnému zámeru.

ESET Campus TK BAX Čítajte viac Eset má rekordné zisky. Po odchode z Ruska nabral slovenský IT líder druhý dych
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Eset