Žili s mŕtvolou otca v igelite. Polícia dvoch mužov z Humenného prepustila

Polícia stále vyšetruje smrť 62-ročného muža v Humennom, vo štvrtok (17. 8.) však prepustili na slobodu dvoch mužov, ktorí s ním bývali v jednej domácnosti. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že pominuli dôvody ich zadržania. Mŕtvolu objavili v stredu (16. 8.) v jednom z bytov v Humennom na základe oznámenia od občana.

18.08.2023 15:43
debata (1)

„Policajná hliadka ešte v ten istý deň vykonala previerku v mieste oznámenia, pri ktorej bolo v byte nájdené telo muža v značnom štádiu rozkladu, zabalené v igelitovej fólii a obviazané lepiacou páskou. Vzhľadom na zistené okolnosti a podozrenie z obzvlášť závažného násilného trestného činu prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ten za účasti špecializovaných kriminalisticko-technických zložiek a znalca z odvetvia súdneho lekárstva vykonal dôkladnú obhliadku bytu a ďalšie úkony trestného konania s cieľom objasnenia veci,“ priblížila hovorkyňa. Po zhodnotení dovtedy zadokumentovaných skutočností vyšetrovateľ zadržal dve osoby, ktoré sa v byte zdržiavali po dlhší čas aj s mŕtvolou muža.

Michalovce / Rodinná tragédia / Čítajte viac V humenskom byte našli vo fólii telo muža. Polícia mala zatknúť jeho dvoch synov

V predmetnej trestnej veci vyšetrovateľ následne nariadil súdnoznaleckú pitvu tela nebohého. Oboch podozrivých neskôr vyšetrovateľ prepustil, a to na základe vyhodnotenia predbežných výsledkov znaleckého skúmania, ako aj výsledkov pitvy. „V prípade sa naďalej vykonávajú úkony trestného konania i znalecké dokazovanie. V rámci neho je skúmaná a posudzovaná aj ďalšia manipulácia s telom nebohého od jeho smrti až do doby, keď bolo nájdené, a z toho vyplývajúca možná trestnoprávna zodpovednosť,“ uviedla Ligdayová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Humenné