Zlodeji si našli nový spôsob označovania bytov, varujú bratislavskí policajti

Polícia upozorňuje na ďalší spôsob vlamačov, ktorým označujú byty. Medzi dvere a zárubne dávajú silikón. Ľahko sa tak dozvedia, či sa v danom byte za uplynulé dni niekto nachádzal. Jeden z prípadov polícia zaznamenala na Družicovej ulici v Bratislave. Informuje o tom na sociálnej sieti.

24.08.2023 15:21
zlodeji, označovanie dverí Foto:
debata

„Neznámy páchateľ za použitia násilia vylomil zámok dverí na jednom z bytov a následne vnikol do jeho vnútorných priestorov, z ktorých odcudzil finančnú hotovosť a šperky,“ približuje polícia s tým, že vlámanie do druhého bytu bolo neúspešné, keďže sa mu nepodarilo otvoriť dvere. Vyšetrovateľ v tejto veci začal trestné stíhanie.

Polícia má v tejto súvislosti niekoľko odporúčaní. Pred odchodom na dovolenku je potrebné starostlivo zamknúť dvere a zavrieť okná. Zabúdať netreba ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná či pivničné okná. Príbuzných, dôveryhodných známych či susedov je dobré požiadať, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu, prípadne domu. „Nezaťahujte okná roletami. Dávate tým na vedomie, že nie ste doma,“ podotýka polícia. Ak má niekto nainštalovaný bezpečnostný systém, treba ho pred odchodom z bytu použiť. V neposlednom rade treba pozornosť venovať aj spomínaným vchodovým dverám či zárubniam do bytu, či nevykazujú známky prelepenia alebo iného označenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #krádež #zlodeji #Ružinov #vlamač