V Levoči sa zrútil most, časť ľudí je odrezaná

V meste Levoča v časti Levočská dolina sa v utorok v ranných hodinách prepadla mostná konštrukcia. Ide o dôsledok dopravnej nehody, pri ktorej sa ale nikto nezranil.

12.09.2023 12:45
zrútený most Foto:
V Levočskej Doline pri Levoči sa prepadol most, mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu. 12.9.2023
debata (41)

Znemožnený bol však prejazd motorovými vozidlami pre približne 30 ľudí žijúcich v tejto lokalite. Samospráva už v tejto súvislosti vyhlásila mimoriadnu situáciu, ktorá platí na území mesta od 10.00 h. Informovala o tom Vladimíra Novotná Čajová z referátu komunikácie a marketingu mesta.

Deštrukcia nastala po prejazde auta prevážajúceho betón na stavebné práce cez most, ktoré tam následne uviazlo. „Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja v súčinnosti s mestom Levoča pracujú na dodávke, osadení a montáži dočasného pontónového mosta, čím sa obnoví funkčnosť prechodu miestneho obyvateľstva. Rieši sa aj vyprostenie uviaznutého vozidla na poškodenom moste," vysvetlila Novotná Čajová.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove potvrdil, že na mieste zasahujú traja príslušníci z Levoče s jedným kusom techniky. „Na poškodenom moste je domiešavač, z ktorého prečerpávajú betón,“ uviedol. K prepadnutiu mostnej konštrukcie došlo okolo 8. hodiny.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Levoča #zrútenie mostu