Na východe po náraze do stromu zomrel 37-ročný vodič, pri ďalšej nehode sa zranili traja ľudia

Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v sobotu na ceste pri obci Meliata v okrese Rožňava, prišiel o život 37-ročný vodič z okresu Rožňava. Po náraze vozidla do stromu utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, informovala košická polícia v nedeľu.

24.09.2023 11:53 , aktualizované: 19:02
nehoda Foto:
Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v sobotu 23. septembra 2023 pri obci Meliata prišiel o život 37-ročný vodič.
debata (2)

K dopravnej nehode došlo v popoludňajších hodinách na ceste v smere od obce Meliata do obce Gemerská Hôrka. „Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a v mierne pravotočivej zákrute s vozidlom prešiel do protismeru, potom zišiel z cesty na trávnatý porast, kde prednou časťou vozidla narazil do tam stojaceho stromu. Po náraze vozidlo otočilo a zostalo stáť na kolesách,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že vodič zraneniam na mieste podľahol.

Na miesto nehody bol privolaný aj znalec z odboru cestnej dopravy, polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Či práve rýchlosť bola dôvodom, prečo mladý vodič prešiel s autom do protismeru, alebo sa pod nehodu podpísali aj iné okolnosti, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

nehoda Čítajte viac Nehody na východe Slovenska: Obeť a piati zranení

Pri ďalšej nehode na východe, ku ktorej došlo v nedeľu poobede v obci Detrík v okrese Vranov nad Topľou, sa zranili traja ľudia. Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, išlo o čelnú zrážku dvoch osobných motorových vozidiel.

„Celkovo boli tri zranené osoby a päť účastníkov nehody. Na mieste zasahovali štyria hasiči z Hanušoviec nad Topľou s jedným kusom techniky,“ povedal operačný dôstojník.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická dopravná nehoda