Pri nehode v Ružomberku úradoval alkohol, nafúkali obaja vodiči

Po dopravnej nehode dvoch osobných áut na jednej z hlavných križovatiek v Ružomberku v pondelok nafúkali obaja vodiči, v utorok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

26.09.2023 13:49
nehoda Foto:
Po nehode na križovatke v Ružomberku v pondelok 25. septembra 2023 zostali dve poničené vozidlá.
debata (1)

Na základe doterajšieho vyšetrovania policajti zistili, že 52-ročný vodič viedol osobné auto zn. LandRover po ceste v smere od obce Likavka do centra mesta Ružomberok. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke s osobným autom zn. Volkswagen, ktoré viedol 44-ročný muž v smere od Žiliny na Liptovský Mikuláš.

Opitý vodič s dvomi promile riadil sanitku
Video

„Po nehode sa obaja podrobili dychovej skúške, 52-ročný vodič s pozitívnym výsledkom 2,52 promile a 44-ročný vodič s 0,35 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti im na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali im ďalšiu jazdu,“ uviedla Kremeňová.

SUV - Nemecko Čítajte viac EÚ chce sprísniť pravidlá pre mladých a starých vodičov. Logika návrhu je sporná

V súvislosti s touto udalosťou už 52-ročný vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Druhý, 44-ročný vodič bude riešený správnym orgánom príslušného dopravného inšpektorátu Policajného zboru,“ povedala hovorkyňa. Dodala, že ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Úradoval zrejme mikrospánok. Hrozivá nehoda na R7
Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #dopravná nehoda #alkohol za volantom