Medzi Kuchajdou a Zlatými pieskami nebudú dva mesiace jazdiť električky

V bratislavskom Novom Meste budú od štvrtka (5. 10.) rekonštruovať Vajnorskú električkovú radiálu, a to od ulice Tomášikova až po Zlaté piesky. Pre práce nebudú v tomto úseku jazdiť električky. Obmedzenie potrvá dva mesiace. Dostupná bude náhradná autobusová doprava. Na pondelkovom brífingu o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo.

02.10.2023 13:37
šafárikovo námestie, štúrova ulica, električka, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Obmedzená bude premávka električiek číslo 4. Ako náhrada budú zabezpečené autobusy číslo X4, ktoré budú jazdiť medzi Železničnou stanicou Nové Mesto a Zlatými pieskami. Zároveň bude autobusová linka číslo 53 posilnená a mierne bude upravená trasa linky číslo 57.

Unikátne zábery z dronu na výstavbu novej električkovej trate v Petržalke nám poslal náš mReportér
Video

„Oprava časti Vajnorskej radiály, ktorá spája Trnavské mýto s priemyselnou zónou v Novom Meste a rekreačnou oblasťou Zlaté piesky je už nevyhnutá a nemožno ju odkladať. Za vyše 30 rokov si táto dôležitá trať prešla len jednou úsekovou opravou v roku 1993. Jej stav je dlhodobo nevyhovujúci,“ vysvetlil Vallo.

Cieľom rekonštrukcie je podľa primátora aj zabezpečiť cestujúcim bezbariérové prístupy, nové prístrešky, informačné tabule a znížiť hluk premávky električky. Celková stavba bude trvať do júna 2024, obmedzenia pre cestujúcich majú byť do decembra tohto roka.

Dopravný podnik Bratislava podpísal v lete zmluvy na modernizáciu koľajovej časti trate s firmou TSS Grade a v septembri s firmou Elza na napájaciu časť. Projekt za takmer 25 miliónov eur bude financovaný prostredníctvom eurofondov z Operačného programu integrovaná infraštruktúra, na ktoré bratislavský mestský dopravca už dostal rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električková doprava