V rýchliku na Spiši muž nožom zaútočil na študentku. Pokúsil sa utiecť, spacifikovali ho cestujúci

V rýchliku na Spiši došlo v stredu večer k útoku nožom, na mladú ženu zaútočil muž. Na mieste zasahuje polícia i záchranári, potvrdila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

01.11.2023 22:01 , aktualizované: 23:31
utok Foto:
Policajný technik vo vozni rýchlika R 762, v ktorom došlo k útoku nožom.
debata (110)

Podľa informácií TV Joj v rýchliku R 762 smerujúcom z Košíc do Žiliny ženu v kupé dobodal muž. Údajne išlo o útok do oblasti krku, žena bola s dvomi bodnými ranami do krku a jednou do ruky prevezená do nemocnice v Spišskej N. Vsi. Podľa RTVS išlo o študentku, ktorá smerovala z Košíc do Ružomberka.

„V kupé mali sedieť iba útočník a mladá študentka, no nepoznali sa. Muž mal mať pri sebe dva kuchynské nože,“ tvrdí telerozhlas. Údajne 18-ročná žena je vo vážnom stave. Život jej zrejme zachránila pohotová reakcia sprievodkyne, ktorá strhla v kupé záves a zastavila ním krvácanie.

Útočník sa po svojom skutku pokúsil na najbližšej stanici v Spišskej Novej Vsi z miesta činu utiecť, ale po vlaku ho naháňali ostatní cestujúci.

Spacifikovať sa agresora podarilo až trom mužom, pričom jedným z nich bol vojak v civile. Tí muža odovzdali privolanej polícii. „Má ísť o pomerne mladého muža zo Spišskej Novej Vsi. Čo bolo motívom, zatiaľ nie je známe,“ uvádza zdroj.

Podľa Markízy muž do vlaku nastúpil v Krompachoch a na mladú študentku zaútočil po pár minútach jazdy, tesne pred ďalšou zastávkou, ktorou bola Spišská Nová Ves.

Na miesto, ktoré stráži polícia, prišiel kriminalistický tím s technikom. „Keďže sa v súčasnej dobe zisťujú prvotné informácie, viac informácií nie je možné poskytnúť,“ uviedla Ivanová.

Podľa webu, ktorý prináša aktuálne polohy vlakov na Slovensku, dosiahlo meškanie vlaku viac ako tri hodiny a ZSSK krátko po 23. hodine spoj úplne odrieklo. Podľa grafikonu mal do Žiliny doraziť o 22:30, od 20:12 však stál v Spišskej Novej Vsi.

110 debata chyba
Viac na túto tému: #Železničná spoločnosť Slovensko #železničná doprava