Tragédia v Novom Meste nad Váhom. Muž mal zabiť svoju priateľku, hrozí mu až 20 rokov väzenia

Policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 23-ročného muža. Ten mal v Novom Meste nad Váhom zavraždiť svoju 21-ročnú priateľku. Informovala o tom v nedeľu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

12.11.2023 11:23
Polícia Foto:
Ilustračné foto
debata (8)

K úmrtiu ženy došlo v byte na Športovej ulici. Polícia sa tam dostavila na základe oznámenia posádky rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá už poškodenej nedokázala pomôcť. „Pri dôkladnej obhliadke miesta činu bolo zaistených viacero stôp, pričom kriminalisti mali od začiatku dôvodné podozrenie, že žena zomrela násilnou smrťou zavinenou inou osobou,“ uviedli policajti.

Muž v Bratislave strieľal z okna. Zranil štyroch vrátane policajta.

Video

Polícia podľa nich pracovala s viacerými vyšetrovacími verziami, intenzívne preverovala všetky výpovede svedkov aj podozrivých a vyhodnotila množstvo stôp.

„Na základe vykonaných dôkazov, ochoty svedkov prispieť k objasneniu skutku a predbežnej správy súdnych znalcov z vykonanej pitvy mal vyšetrovateľ za dostatočne preukázané, že poškodenej úmyselne spôsobil smrť muž, ktorý mal byť jej priateľom. Ten mal poškodenú úmyselne usmrtiť kombináciou úderov päsťami do hlavy a škrtením,“ priblížila polícia.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu dozorujúcemu prokurátorovi na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mužovi hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

polícia, policajná páska Čítajte viac Tragédia v Novom Meste nad Váhom. V byte našli telo mladej ženy
8 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Nové Mesto nad Váhom