Hlavný ťah cez Ružomberok paralyzovala hrozivá nehoda: Zrazilo sa auto a kamión, jedna osoba zomrela

Zrážku s nákladným autom na ceste prvej triedy neďaleko Černovej pri Ružomberku v pondelok neprežil 64-ročný vodič osobného auta. Jeho spolujazdkyňu previezli do nemocnice. Potvrdila to žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

13.11.2023 17:04 , aktualizované: 21:13
nehoda Foto:
Pri nehode neďaleko Černovej pred Ružomberkom sa v pondelok 13. novembra 2023 zrazili kamión a auto.
debata (5)

K nehode došlo v poobedňajších hodinách. Šefčíková uviedla, že 64-ročný vodič osobného auta značky Nissan z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným autom.

„Pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič nákladného motorového vozidla bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ konkretizovala hovorkyňa.

Spolujazdkyňu z osobného auta si prevzala do starostlivosti posádka leteckých záchranárov. Ako informovali na sociálnej sieti, žena utrpela vážne poranenia viacerých častí tela s poruchou vedomia. Záchranári jej na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, zabezpečili základné životné funkcie a po preložení na palubu ju s polytraumou a v umelom spánku letecky previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.

Cesta bola na nevyhnutný čas uzavretá. Ďalšie okolnosti a príčiny nehody sú podľa Šefčíkovej predmetom aktuálneho vyšetrovania.

Úradoval zrejme mikrospánok. Hrozivá nehoda na R7
Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #dopravná nehoda