Ukrajinec v Bratislave zišiel z vozovky, policajti mu namerali takmer dva promile

Policajti v nedeľu obvinili 26-ročného Ukrajinca, ktorý na bratislavskej ulici Cesta na Senec zišiel mimo vozovky na trávu. Mal pritom 1,73 promile alkoholu v krvi, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

27.11.2023 13:11
debata (5)

„V čase o 03.15 h jazdil s vozidlom značky Škoda v pravom jazdnom pruhu. V pravotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť jazdy, stavu a povahe vozovky a s vozidlom prešiel cez obrubník deliaceho ostrovčeka a chodníka, kde následne skončil s vozidlom mimo vozovky na trávnatom poraste,“ priblížila Šimková.

V hlavnom meste opitý šofér prevrátil na D2 Land Rover na strechu

Video

Za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky hrozí v prípade preukázania viny pred súdom 26-ročnému Oleksandrovi Z. trest odňatia slobody na jeden rok.

Vodič podľa slov polície viedol vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť a ohrozil život a zdravie ľudí. Mohol tiež spôsobiť značnú škodu na majetku.

Policajti opäť upozornili vodičov, aby boli voči sebe a k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a za žiadnych okolností nepožili pred alebo počas jazdy alkohol či iné návykové látky.

Detektor alkoholu Čítajte viac Za volantom budeme čoskoro ‘fúkať‘. A ešte si priplatíme 2 000 eur
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #alkohol za volantom