Bombová hrozba na škole v Rači sa nepotvrdila, kraj konanie odsudzuje

Bombová hrozba v priestoroch strednej odbornej školy a internátu na ulici Na Pántoch v bratislavskej Rači, ktoré museli v pondelok evakuovať, sa nepotvrdila, potvrdila polícia i Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý je zriaďovateľom školy.

18.12.2023 10:53 , aktualizované: 19.12.2023 14:14
Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu Foto: ,
Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu v bratislavskej Rači.
debata (3)

„Prehliadka priestorov sa skončila s negatívnym výsledkom,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková s tým, že predmetnou udalosťou sa naďalej intenzívne zaoberajú. Polícia však vykonala potrebné opatrenia i úkony.

Bratislavský kraj zabezpečil pre obyvateľov internátu počas večernej evakuácie a bezpečnostnej prehliadky internátu náhradné priestory na Rybničnej ulici. „Bratislavský samosprávny kraj ostro odsudzuje šírenie poplašnej správy,“ zdôraznila hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Netradičná zrážka. Šokovaný vodič aj cestujúci, šokovaná srna
Video

Vyhrážky školám a internátom opätovne odsúdila aj Študentská rada stredných škôl (ŠRSŠ). Upozorňuje, že k takýmto priestupkom dochádza v posledných týždňoch pravidelne. „Sme pobúrení zo skutočnosti, že aj pred vianočnými sviatkami, keď stredoškoláci prežívajú zásadný stres v škole, ale aj doma, musia čeliť vyhrážkam tohto typu,“ konštatuje rada vo svojom vyhlásení.

Rada verí, že kompetentné orgány situáciu v najbližšom čase vyriešia. SRSŠ zároveň požiadala o stretnutie s vedením Ministerstva vnútra SR. Zriaďovateľov škôl vyzýva, aby k situácii pristúpili rozvážne a zodpovedne, študentov, aby sa riadili pokynmi zriaďovateľov škôl a bezpečnostných zložiek.

Diviaky vbehli vodičovi v Bratislave rovno do cesty
Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Rača #bombová hrozba