Cesta opatrovateliek z Rakúska sa pri Zvolene skončila tragicky

Zrážku kamióna s dodávkou na Lučeneckej ceste vo Zvolene neprežila vo štvrtok 56-ročná žena z Poltára. Ďalšiu 57-ročnú Poltárčanku po dopravnej nehode s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice. TASR to potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

21.12.2023 15:17
nehoda Foto:
Tragédiou sa skončila cesta domov pre opatrovateľky, ktoré sa vracali z Rakúska. Vo štvrtok 21. decembra 2023 krátko po 2:00 havarovalo ich vozidlo v smere od Zvolena do Detvy.
debata (6)
Na mol opitý vodič v centre Žiliny zdemoloval plot a nabúral do vedenia. Z auta ho museli vyťahovať
Video

Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje uviedla, že pacientka je hospitalizovaná na neurochirurgickej klinike a jej stav je vážny.

Policajná hovorkyňa ďalej uviedla, že udalosť sa stala vo štvrtok okolo 2.00 h na výjazde zo Zvolena do Detvy. V dodávke bolo šesť opatrovateliek, ktoré sa vracali domov z práce z Rakúska. „Pravdepodobne pre mikrospánok prešiel 37-ročný vodič s vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s kamiónom, ktorý išiel oproti,“ objasnila.

Na miesto nehody privolali aj znalca z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Zvolen #tragická dopravná nehoda #opatrovateľky v Rakúsku