Nehoda trolejbusu a smetiarov v Banskej Bystrici si vyžiadala sedem zranených vrátane vodiča

Pri rannej dopravnej nehode trolejbusu v Banskej Bystrici sa zranilo sedem ľudí vrátane vodiča. Informovala o tom v stredu banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že jej účastníkom bolo aj smetiarske auto.

03.01.2024 08:38 , aktualizované: 12:39
nehoda Foto:
Trolejbus po zrážke so smetiarskym autom v Banskej Bystrici v stredu 3. januára 2023.
debata

Dodala, že udalosť sa stala na Ulici 29. augusta. „Všetky bližšie okolnosti nehody sú predmetom objasňovania príslušníkmi Okresného dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici,“ uvádza.

V Bratislave sa zrazil trolejbus s osobným a nákladným autom

Video

Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová uviedla, že vodič smetiarskeho auta nedal v križovatke prednosť trolejbusu, ktorý išiel po hlavnej ceste. Bokmi sa zrazili a vozidlo mestskej hromadnej dopravy odhodilo mimo cesty.

Tam narazilo do reklamného pútača. Zdôraznila, že rozsah zranení u ľudí zatiaľ nie je známy. Polícia nehodu objasňuje, škoda zatiaľ vyčíslená nie je. Alkohol u vodičov podľa hovorkyne nezistili.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR prijalo hlásenie o dopravnej nehode v stredu ráno o 6.14 h, uviedol lekár OSZZS Martin Balko. Na miesto poslali tri posádky rýchlej zdravotníckej pomoci, jednu hasičskú a jednu rýchlej lekárskej pomoci. Na mieste ošetrili šesť ľahko zranených ľudí, ktorých potom previezli do banskobystrickej nemocnice.

Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje potvrdila, že na oddelenie urgentného príjmu priviezli šesť osôb, vrátane vodiča trolejbusu. „Všetci utrpeli len ľahké poranenia a po ošetrení ich prepustili domov,“ ukončila.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Banská Bystrica #trolejbus #smetiarske auto