Enviropolícia zasahovala na nelegálnom autovrakovisku pri Košiciach

Spolu 47 vrakov osobných áut a desiatky ďalších súčastí a komponentov z iných vozidiel našla enviropolícia pri domových prehliadkach a prehliadkach iných priestorov v Košickej Polianke v okrese Košice-okolie. Ako polícia informuje na sociálnej sieti, potvrdilo sa tak preverované podozrenie o protiprávnej činnosti na úseku odpadového hospodárstva.

07.01.2024 17:12
vrakovisko Foto:
Nelegálne autovrakovisko policajti prehľadali v nedeľu 7. januára 2024 v obci Košická Polianka v okrese Košice – okolie.
debata (2)

„Prípad súvisí s vyšetrovaním trestného činu neoprávnené nakladanie s odpadmi, pričom identifikácia rozsahu protiprávneho konania je v súčasnosti predmetom znaleckého posudzovania,“ uvádza.

Policajti neverili vlastným očiam. Vodič sa snažil na kapote auta previezť iné vozidlo
Video

Pripomína, že na území Slovenska je len okolo 50 subjektov, ktoré majú vydané potrebné povolenia a autorizácie, pričom musia spĺňať prísne kritériá. „Motorové vozidlá po dobe životnosti, t. j . vozidlá, ktoré sa rozoberajú na účel ich zhodnotenia, sú v zmysle medzinárodných a vnútroštátnych právnych predpisov považované za nebezpečný odpad,“ dodáva.

Aj keď sú niektoré časti takýchto vozidiel ľahko obchodovateľné, zdôrazňuje, že niektoré predstavujú vážny environmentálny problém z pohľadu ich bezpečnej likvidácie. Ide napríklad o staré autobatérie, motorové oleje, prevádzkové kvapaliny, plasty a podobne.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autovraky #Košice-okolie #Polícia Slovenskej republiky