Robotníci rozbili plynové potrubie, evakuovať museli takmer stovku domácností

Obyvatelia domov evakuovaných v súvislosti s haváriou na plynovode v košickej mestskej časti (MČ) Myslava sa budú môcť vrátiť do svojich domov pravdepodobne v najbližších hodinách. Pre TASR to uviedol starosta František Beer. Nebezpečenstvo pre únik plynu podľa plynárov nehrozí.

17.01.2024 20:50
SR Košice plyn únik HaZZ Myslava KEX Foto: ,
Situácia na ceste Na kope v košickej mestskej časti Myslava, kde došlo 17. januára 2024 pri výkopových prácach k prerušeniu plynového potrubia a následnému úniku plynu. Evakuácia obyvateľov zahŕňala desiatky domov.
debata

„Nikto z evakuovaných nevyužil priestory ponúknuté MČ. Záchranné zložky obyvateľov evakuovaných domov, ktorých je do 30, zatiaľ nepúšťajú. Predpokladáme, že vrátiť sa budú môcť v noci alebo nadránom,“ povedal starosta.

Ako pripomenul hovorca spoločnosti SPP – distribúcia Milan Vanga, ďalšiemu úniku plynu už zabránili. „Z hľadiska bezpečnosti je to pre okolie bezpečné,“ spresnil. Aktuálne realizujú prípravné práce. „Je to v náročnom svahovitom teréne, minimálne v metrovej hĺbke, potrebujeme to lokalizovať,“ dodal s tým, že následne pristúpia k samotnej oprave.

Súkromná firma pri výkopových prácach v lokalite Na kope v MČ Myslava v stredu popoludní podľa plynárov poškodila plynovodné potrubie, následne došlo k úniku plynu. Z bezpečnostných dôvodov evakuovali okolité domy. Plynári odstavili celú vetvu. Bez plynu zostalo 91 domácností a jeden maloodberateľ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #únik plynu