Polícia: Muž v podmienke, odsúdený za drogy, opäť schovával marihuanu

Zlatomoraveckí policajti zadržali 30-ročného muža, ktorý v aute schovával drogy. Muž bol už v minulosti za drogovú trestnú činnosť stíhaný, odsúdený a v súčasnosti je v podmienke, potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

26.01.2024 10:36
debata (1)

Policajti spozorovali počas nočnej služby v obci Topoľčianky vozidlo Ford Focus, ktoré malo poškodené zadné ľavé svetlo. Z uvedeného dôvodu vozidlo zákonným spôsobom zastavili a vodiča skontrolovali. Na sedadle spolujazdca sedela osoba, o ktorej policajná hliadka vedela, že sa pohybuje v kruhoch drogovej trestnej činnosti, informovala polícia.

Spolujazdec javil známky požitia omamných a psychotropných látok, po celý čas sa správal nervózne a mal rozšírené zreničky. Policajtom povedal, že je užívateľom drog a v priehradke pred sedadlom má nádobu s marihuanou, ktorú si tam pred nimi ukryl. Následne im ju dobrovoľne vydal.

Policajti muža zadržali a boli s ním vykonané ďalšie procesné úkony. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Vydané veci poputujú na expertízne skúmanie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #marihuana #Zlaté Moravce #drogová trestná činnosť #Polícia Slovenskej republiky