Poslanci odvolali riaditeľku knižnice v Nitre. Vyčítali jej rodinkárstvo

Poslanci Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja v pondelok rozhodli o odvolaní Ingrid Meňky z postu riaditeľky Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre.

05.02.2024 13:38
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre Foto: ,
debata

Poslanci tak urobili na druhýkrát. O odvolaní riaditeľky rozhodovali už vlani v lete, keď sa však nenašiel dostatok hlasov.

Poslanci riaditeľke vyčítali predovšetkým zamestnávanie rodinných príslušníkov. Potvrdila to aj následná kontrola v knižnici.

„Bola vykonaná zo strany Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja a bolo zistené, že zo strany PhDr. Ingrid Meňky došlo k uzatvoreniu dvoch pracovných pomerov s jej blízkymi osobami bez toho, aby tomu predchádzalo riadne výberové konanie,“ konštatoval úrad.

Podľa denníka Sme Meňky v knižnici zamestnala svoju dcéru aj manžela, bez výberového konania.

V pondelok krajskí poslanci riaditeľku knižnice odvolali. „A to ku dňu 7. februára 2024,“ uviedol riaditeľ Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja Peter Privalinec.

Ako doplnil, nového riaditeľa knižnice navrhne na funkčné obdobie piatich rokov výberová komisia zložená z členov zastupiteľstva a pracovníkov Úradu Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #odvolanie #knižnica