Ďakujeme Slovensko! Ukrajinská komunita upratovala Košice

Čistením verejného priestranstva v Košiciach pokračovala séria podujatí ukrajinskej komunity v rámci iniciatívy #ĎakujemeSlovensko. Jej cieľom je odvďačiť sa Slovensku prostredníctvom dobrovoľníckej práce za prijatie a pomoc v čase núdze. V Košiciach sa do tejto aktivity zapojilo asi 40 ukrajinských dobrovoľníkov.

10.02.2024 15:28
debata (8)

„Každý vyzbieral aspoň jedno vrece, čiže dokopy sa vyzbieralo okolo 40 vriec odpadu,“ uviedol za iniciatívu Andrej Čierny s tým, že sa zamerali na lokality v mestskej časti Sever.

„Sme veľmi vďační Slovensku za podporu, že sa stalo naším druhým domovom. Týmto symbolickým gestom, upratovaním mesta, chceme poďakovať Košiciam, že Ukrajincov prijali s otvorenými srdcami,“ uviedla zástupkyňa ukrajinskej komunity Inna Imas.

Pri útoku Rusov na Charkov uhoreli deti
Video

Kampaň sa začala uvedením novej skladby od ukrajinskej speváčky Poliny Babiy a pokračovala verejným podujatím v Galante, kde na strednej odbornej škole technickej ukrajinská umelkyňa namaľovala takzvaný mural. „Podujatie v Košiciach je tretie. Ďalšie bude nasledovať v Banskej Bystrici, kde ukrajinská komunita pomáha centru pre deti s autizmom. Záverečné podujatie sa bude konať presne o týždeň v Bratislave,“ dodal Čierny s tým, že pri jazere Kuchajda vysadia strom vďaky.

Séria februárových dobrovoľníckych aktivít má byť poďakovaním Slovákom za pomoc a prijatie počas krízy, ktorá vypukla po vzniku konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou 24. februára 2022. Iniciatíva má byť odrazom vzájomnej pomoci medzi oboma komunitami.

Buffett, Zelenskyj Čítajte viac Pol miliardy pre Ukrajinu. V rebríčku najštedrejších darcov je pred rodinou Buffettovcov iba sedem štátov
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #vojna na Ukrajine