Situácia na vodných tokoch v Ružomberku sa stabilizuje

Situácia na vodných tokoch v Ružomberku sa stabilizuje. Na odporúčanie povodňovej komisie zrušil v pondelok (12. 2.) krízový štáb mesta vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity a zmenil ho na druhý. Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

13.02.2024 15:54
debata

„Aktuálne sú vodné toky v meste, najmä rieka Revúca, ktorá spôsobovala uplynulú nedeľu (11. 2.) najväčšie problémy na Podsuchej a v Bielom Potoku, monitorované. Slovenský hydrometeorologický ústav zrušil druhý povodňový stupeň na vodných tokoch v Ružomberku, aktuálne sú bez výstrahy,“ priblížil Miškovčík.

Rieka dosiahla hladinu, akú už dlho ľudia nevideli. Pri Ružomberku vyhlásili druhý stupeň povodňovej aktivity
Video
Video nám poslal náš mReportér

Samospráva sa venuje aj postupnej dokumentácii a odstraňovaniu následkov víkendovej povodňovej aktivity. V spolupráci s vodohospodármi v týchto chvíľach organizuje práce v oblasti Raveň v mestskej časti Biely Potok. Ako na sociálnej sieti uviedol ružomberský primátor Ľubomír Kubáň, aktuálne pília naplavené dreviny a upravujú breh rieky Revúca. „Na vyhradené miesto zároveň zvážajú rezervy štrkov a kameňov, ktoré vieme v prípade kritickej situácie použiť,“ dodal.

Kubáň zároveň ubezpečil, že v stredu (14. 2.) budú práce pokračovať v časti Zápalkáreň, kde sa na kritických miestach opravia brehy rieky v dĺžke 70 až 100 metrov.

Pre pretrvávajúcu nepriaznivú meteorologickú a hydrologickú situáciu vyhlásil v nedeľu ružomberský krízový štáb tretí stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch pretekajúcich územím mesta. Kritické to bolo na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok.

Zozimí sa len mierne, teplý február zostáva
Video
Zdroj: TV Pravda
debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #povodňová aktivita