Muž našiel na parkovisku v Kútoch auto s kľúčom. Nevrátil ho a šiel sa voziť

Polícia obvinila 39-ročného muža z mesta Gbely v okrese Skalica z prečinu krádeže. Keď našiel na parkovisku v obci Kúty pri Senici kľúče od zaparkovaného auta VW Touareg, namiesto oznámenia nálezu vozidlo naštartoval a odišiel na ňom. K tomu na čerpacej stanici na diaľnici D2 natankoval bez zaplatenia. V zmysle zákona mu hrozí trojročný pobyt vo väzení, informovala o tom trnavská krajská polícia.

16.02.2024 17:02
debata (1)

„Majiteľ auta polícii nahlásil krádež na druhý deň ráno. Policajti začali po vozidle ihneď pátrať a vďaka záznamom z čerpacej stanice zistili, že osobou podozrivou z jeho krádeže by mohol byť polícii dobre známy muž,“ uvádza.

O niečo neskôr prijala polícia od občanov informáciu o pohybe hľadaného auta, ktoré malo vysokou rýchlosťou jazdiť cez obec Sekule smerom na Kúty. „Viaceré hliadky vyrazili na miesto a auto nakoniec našli zapadnuté v poli neďaleko obce Brodské. Policajti našli pri vozidle 37-ročnú spolujazdkyňu, ktorú ihneď obmedzili na osobnej slobode,“ opísala polícia.

Horor na diaľnici D1, kamión preletel cez zvodidlá
Video
Zdroj: Polícia/FB

Muža sa podarilo krátko na to chytiť v Kútoch. „Lustráciou zistili, že má navyše uložený zákaz viesť motorové vozidlá až do roku 2029. Pri bezpečnostnej prehliadke mu policajti dokonca našli aj vrecko s bielou kryštalickou látkou,“ doplnila. Polícia tak rieši muža aj v súvislosti s prečinmi marenia výkonu úradného rozhodnutia a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený Gbelčan bude až do rozhodnutia súdu o jeho väzbe umiestnený v policajnej cele.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Gbely