Nehoda v Košiciach: Osem zranených, medzi nimi aj štátny tajomník

Zrážka troch vozidiel, ktorá sa stala v utorok večer na ceste I/19 medzi obcami Košický Klečenov a Svinica (okres Košice-okolie), si vyžiadala osem zranených. Po náraze skončili všetky tri vozidlá mimo cesty. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty obojsmerne neprejazdný, informovala košická krajská polícia.

03.04.2024 10:24 , aktualizované: 15:38
nehoda Foto:
Zdemolované vozidlo rezortu diplomacie po nehode medzi obcami Košický Klečenov a Svinica v utorok 2. apríla 2024.
debata (58)

Podľa doterajších zistení vodič s vozidlom zn. BMW v smere od Košického Klečenova pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a nesprávne predchádzal iné vozidlo. V protismere pritom narazil do auta zn. Škoda Superb a zároveň aj do vozidla zn. VW Golf, ktorého vodič smeroval do Svinice. V troch vozidlách bolo spolu osem ľudí.

„Štyri osoby sa nachádzali vo vozidle zn. VW, z nich podľa predbežnej lekárskej správy tri osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do sedem dní a jedna osoba zranenia, ktoré si predbežne vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. V škodovke sa zranila jedna osoba s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti minimálne tri mesiace. Traja ľudia z vozidla zn. BMW utrpeli ľahké zranenia.

Ministerstvo zahraničných vecí poobede potvrdilo skoršie informácie Korzára, že jedným zo zranených je aj štátny tajomník rezortu Marek Eštok. „Motorové vozidlo BMW je vo vlastníctve MZVEZ SR. V čase nehody sa v ňom nachádzali tri osoby, pričom jednou z nich bol štátny tajomník MZVEZ, ktorý sa vracal z pracovného rokovania na Mestskom úrade (MsÚ) v Michalovciach,“ uviedol rezort. Okrem tajomníka sa vo vozidle viezla aj Eštokova manželka a vodič. Marek Eštok vo funkcii pôsobí od minulého roka. Predtým bol veľvyslancom vo Francúzsku či pri Rade Európy v Štrasburgu.

zväčšiť Minister zahraničných vecí Juraj Blanár a jeho... Foto: TASR, Jakub Kotian
blanár, eštok Minister zahraničných vecí Juraj Blanár a jeho štátny tajomník Marek Eštok počas stretnutia na pôde rezortu slovenskej diplomacie 30. októbra 2023 v Bratislave.

„Všetci traja vodiči boli počas dokumentovania dopravnej nehody podrobení dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila ani v jednom prípade,“ konštatovala polícia.

Počas neprejazdnosti úseku policajti odkláňali prichádzajúce vozidlá cez obec Slanec. Úsek cesty bol úplne sprejazdnený po takmer siedmich hodinách.

Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Akou mierou prispeli k vzniku dopravnej nehody jednotliví vodiči vozidiel, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #dopravná nehoda