Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

V Novej Dubnici sa druhý aprílový víkend uskutočnili Saleziánske majstrovstvá Slovenska v hokejbale v kategórii do 15 rokov. Prvýkrát privítala Nová Dubnica mladých hokejbalistov v roku 2004. Posledného, už 18. ročníka turnaja, sa zúčastnilo 8 tímov zo 7 miest Slovenska: Terňa, Poprad, Nová Dubnica, Prešov, Košice Tri Hôrky, Bardejov a dva tímy z Banskej Bystrice.

24.04.2024 05:00
Saleziánske majstrovstvá Slovenska
Video
Zdroj: mReportér: Daniel Imriška

Po registrácii a ubytovaní sa účastníci presunuli do farského kostola sv. Jozefa Robotníka na úvodnú svätú omšu. Už počas nej mali chalani na sebe dresy, v ktorých reprezentovali svoj tím, stredisko i mesto. Nasledoval zábavný program a samozrejme vylosovanie skupín. Chlapcov prišiel povzbudiť aj vzácny hosť, majster sveta v hokejbale z roku 2019, pán Milan Vozár – odchovanec saleziánskeho oratória v Novej Dubnici. Večer moderovala animátorská dvojica Adrián Kuchárik a Lucia Filová.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR

Víťazom turnaja sa stala Banská Bystrica, ktorá v bojí o prvé miesto zdolala Poprad 5:1. Na 3. mieste skončili Košice Tri Hôrky. Ocenenie najlepší brankár si prevzal Denis Božoň z Popradu, najlepším obrancom sa stal Marek Gmitter z Bardejova a najlepším útočníkom Jakub Lazorik z Terne. So 14 gólmi sa najlepším strelcom turnaja stal Jakub Kiss zo strediska Košice Tri Hôrky a najlepším nahrávačom, s 15 asistenciami, Martin Tormásy, tiež z Košíc. Aj tento rok organizátori vyhlásili osobnosť turnaja, stal sa ňou Ján Čižmárik z Terne. Ceny chalanom odovzdal rodák z Trenčína, odchovanec Dukly Trenčín, ktorý hral v Amerike, Fínsku, Švédsku, KHL a posledné dva roky hrá za HK Poprad, Tomáš Záborský.

Trenčianske Teplice, koláž, mReportér Čítajte viac Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska. V minulosti ho navštívil aj Gérard Depardieu a iné celebrity
chyba
Viac na túto tému: #Nová Dubnica #saleziáni #hokejbal #mREPORTÉR