Macron sa predviedol ako boxer. Neprajníci ho prirovnali k Putinovi a pýtajú sa, či naozaj ukázal svoje svaly

Bojovný výraz tváre s vycerenými zubami a úder do boxovacieho vreca. Kto vo Francúzsku ešte nevedel, že šéf Elyzejského paláca používa v športe päste, teraz sa to nepochybne dozvedel. Krajinu obleteli dve čiernobiele snímky Emmanuela Macrona na tréningu. Nafotila ich jeho osobná fotografka Soazig de la Moissonnièrová. Fotky umiestnila na sociálnu sieť Instagram a vzápätí sa nenašlo nijaké významné médium, ktoré by ich nepublikovalo na svojej webovej stránke.

21.03.2024 11:41
47Macron Foto:
Emmanuel Macron udiera do boxovacieho vreca. Pästnému športu sa pravidelne venuje dvakrát týždenne po 45 minút.
debata (13)

Boxera Macrona si všimli aj hlavné mienkotvorné denníky. „Fotografie sú súčasťou neopopulistického virilizmu, ktorý obľubujú niektorí lídri, počnúc majstrom tohto žánru Vladimirom Putinom,“ citoval denník Le Figaro profesora súdobých dejín Érica Ancenaua. (Virilizmus je vytváranie mužských pohlavných znakov u chlapcov pred pubertou; Macron má 46 rokov…)

Zmienka o 71-ročnom šéfovi Kremľa súvisí s tým, že pred pätnástimi rokmi sa dal nafotiť oblečený do pol pása. Svoje svaly predviedol v rôznych pózach: počas jazdy na koni, na rybačke a aj ako plavec vynárajúci sa s obidvoma rukami nad hladinu jazera.

Putin sa rád predvádza

Odhalená hruď, hokejová výstroj, imidž zálesáka... Šéf Kremľa rád pózuje, aby predviedol, v akej je forme.

Fotogaléria
Putin na zábere v kalendári z roku 2018.
Prezident počas pauzy od štátnych záležitostí....
+25Prezident pri poháriku počas prestávky v tajge...

Uštipačný tón si neodpustili ani noviny Libération: „Najprv sme sa domnievali, že je to fiktívna fotografia vytvorená umelou inteligenciou, pretože sa ich veľa šíri na sociálnych sieťach. Boli by sme radšej, keby to tak bolo.“ Nasledovala veta, v ktorej Macrona obvinili z novodobého populizmu. „Pozor, Rocky Macron je frajer, skutočný,“ ironicky dodal Libération v narážke na slávneho filmového akčného hrdinu Rockyho Balbou, ktorého stvárnil Sylvester Stallone.

Emmanuel Macron Čítajte viac Macron pripustil nasadenie francúzskych vojakov na Ukrajine: Máme na to silu, nečelíme veľmoci

Server L'Essentiel poukázal na to, že užívatelia internetu okamžite začali vo svojich príspevkoch spochybňovať Macronove bicepsy. „Štyri mesiace pred olympijskými hrami je francúzsky prezident v plnej forme,“ L'Essentiel komentoval boxovacieho Macrona. „Aká bieda politiky. Aká chudoba politickej komunikácie,“ reagovala na sociálnej sieti X poslankyňa Sandrine Rousseauová. Podaktorí neprajníci Macrona podotkli, že zrejme trénuje, aby sa do ringu postavil proti Putinovi po tom, čo nevylúčil vyslanie vojakov na Ukrajinu.

Generál Macko o Macronovom samite, ktorý znepokojil Fica
Video
Zdroj: TV Pravda

Zdá sa, že mnohí si chceli udrieť do prezidenta silou-mocou a za každú cenu. Jeho osobná fotografka totiž nezverejnila nič nezvyčajné, pretože tí, čo sledujú správy o ňom, vedia, že sa venuje pästnému športu. „Dvakrát týždenne trénuje box po 45 minút,“ prezradila o svojom manželovi Brigitte Macronová v novembri minulého roka pre týždenník Paris Match. Nedávno, keď zostávalo presne 200 dní do otvorenia letnej olympiády, ktorá odštartuje v Paríži 26. júla, Macron v úbore boxera nakrútil video zo šatne, v ktorom vyzval Francúzov, aby vo vlastnom záujme každý deň 30 minút športovali.

Fico po samite v Paríži: Vládla bojová atmosféra, ani slovo o mieri
Video

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Vladimir Putin #Emmanuel Macron #vojna na Ukrajine