Video z vnútra školy je obrazom hrôzy

Ruská televízia NTV odvysielala v utorok večer viac než minútovú dramatickú videonahrávku z telocvične beslanskej školy urobenú v čase, keď ju mali v rukách teroristi. Záznam nakrútili zrejme priamo teroristi a je na ňom vidieť, čo konkrétne sa dialo so stovkami ľudí natlačenými v telocvični školy. Na záberoch sa objavujú aj postavy maskovaných teroristov.

08.09.2004 13:03
debata

Na oboch basketbalových košoch visia výbušniny a ďalšie sa hojdajú nad hlavami rukojemníkov uprostred miestnosti. Pri vchode stojí žena s pištoľou oblečená od hlavy po päty v čiernom odeve.

Na inom mieste stojí muž, ktorý sa čiernou topánkou opiera o knihu skrývajúcu rozbušku.

Iný muž v maskáčoch kladie ďalšiu rozbušku pred očami zadržiavaných detí. Opodiaľ sedí chlapec v bielom tričku s rukami zopnutými za hlavou a na tvári má zreteľný výraz strachu. Niekoľkým ženám a dievčatám je dovolené sa postaviť a vzápätí ich teroristi odvádzajú za dvere.

Všetci rukojemníci, muži, ženy aj deti, sa správajú pokojne.

Na záberoch sa objavujú aj granáty, drôty a výbušné materiály, hromady oblečenia a topánok. Podlahu na jednom mieste zafarbuje červený pruh, akoby tadiaľ niekto ťahal skrvavené telo.

Ruská televízia odvysiela tento exkluzívny materiál v utorkových večerných správach o 22. hodine miestneho času bez toho, že by uviedla, odkiaľ alebo ako ho získala.

debata chyba