EÚ prisľúbila 200 miliónov eur na pomoc Pakistanu

Európska únia prisľúbila viac ako 201 miliónov eur na pomoc Pakistanu, postihnutému katastrofálnymi záplavami. Informovala o tom dnes Európska komisia. Najväčší podiel pomoci, až 70 miliónov eur, poskytne oddelenie EK pre humanitárnu pomoc (ECHO). S krízovou situáciou v Pakistane sa v súčasnosti osobne oboznamuje eurokomisárka pre humanitárnu pomoc Kristalina Georgievová.

23.08.2010 19:33
Pakistan, povodne Foto: ,
V Pakistane sú ohrozené aj hospodárske zvieratá, podľa Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo, ich zatiaľ uhynulo 200 tisíc.
debata

Osemnásť z 27 krajín únie okrem toho pomôže Pakistanu aj zo svojich národných rozpočtov. Medzi najväčších darcov patria Británia (66,7 milióna eur), Nemecko (25 miliónov eur), Švédsko (14,1 milióna eur) a Dánsko (9,2 milióna eur).

Členské štáty EÚ zaslali do Pakistanu i materiálnu pomoc v podobe stanov či vodných čerpadiel vo výške 6,7 milióna eur, z toho tri milióny poskytlo Nemecko.
Najhoršie záplavy v Pakistane za posledných niekoľko desaťročí zanechali za sebou milióny hladujúcich. O život prišlo vyše 1500 ľudí a bez strechy nad hlavou zostali štyri milióny obyvateľov.

Humanitárni pracovníci rozdávajú v Pakistane...
Povodne postihli údajne až 3,5 milióna detí.
+28Pakistanské dievča v tábore pre evakuované...
debata chyba