Slovenka prišla z dovolenky a zistila, že je prostitútka a navyše mŕtva

Rakúske médiá musia riešiť trápny problém. Ukázala sa totiž, že si splietli identitu 22-ročnej slovenskej prostitútky, ktorú minulý týždeň vo Viedni zavraždili. Údaje o dievčati, ktorú polícia identifikovala len ako Luciu R. z viedenskej štvrte Rudolfsheim- Fünfhaus, si médiá našli vrátane fotografie na sieti Facebook a vydali ju.

02.09.2010 14:38
prostitútka Foto:
Ilustračné foto
debata (12)

Teraz sa však zistilo, že ide o inú mladú ženu, jej menovkyňu. Slovenka z Facebooku sa totiž vrátila z dovolenky a s úžasom zistila, že je prostitútka a navyše mŕtva. Poškodená chce dotyčné médiá žalovať.

„Všetky médiá, ktoré fotografiu vydali, sme už vyrozumeli,“ povedala Birgit Kramlová z advokátskej kancelárie Wolffa Theisa, ktorá poškodenú zastupuje. Právna situácia je podľa Kramlovej úplne jednoznačná. Zákony a právnické predpisy v takom prípade hovoria o povinnosti nepravdivú poškodzujúcu informáciu „odstrániť, zverejniť opravu a odškodniť,“ uviedla. „Poškodená bude žiadať svoje práva vo všetkých troch bodoch,“ zdôraznila.

V prípade mladej prostitútky, ktorú v piatok našli vo svojom byte mŕtvu, už v noci na pondelok zadržali 41-ročného Srba. Podľa polície ide o známeho jedného zo zákazníkov obete, zatiaľ ale nie je isté, či je páchateľom. Obeť mala na tele mnoho bodných a rezných rán, smrteľným sa jej stalo bodnutie do srdca. Po čine bol v byte na niekoľkých miestach založený oheň, ten sa však nerozhorel a len dymil. Obeť našli dvaja známi, ktorí ju prišli navštíviť, tých však polícia z podozrenia vylúčila.

Zavraždená žena bola na viedenských úradoch riadne nahlásená ako prostitútka a mohla túto činnosť vykonávať v danom obvode.

12 debata chyba