USA: Mužovi sa nepáčili raňajky, zastrelil ženu, ďalších štyroch ľudí a potom i seba

Muž z amerického štátu Kentucky nebol spokojný s vajíčkami, ktoré mu manželka v sobotu pripravila na raňajky, rozzúril sa a zastrelil ju, svoju nevlastnú dcéru, troch susedov a nakoniec sám seba.

12.09.2010 08:06
debata (28)

Podľa Jodyho Simsa z kentuckej štátnej polície zastrelil 47-ročný Stanley Neace spolu päť ľudí v dvoch karavanoch približne o 11:30 miestneho času, potom šiel domov a obrátil zbraň sám na seba. Muž mal súdny príkaz na vysťahovanie kvôli svojej nepriateľskej povahe.

Susedia, ktorí boli svedkami incidentu opísali, ako sa Neace prechádzal po trávniku medzi karavanmi v pyžame, so zbraňou v ruke a vypálil desiatky striel. Podľa svedkov začal byť zúrivý, keď mu manželka nepripravila raňajky podľa jeho predstáv. Žena ušla, manžel ju naháňal okolo auta a strieľal na ňu. Keď sa ukryla do karavanu susedov, manžel ju dostihol, zastrelil a neušetril ani ich.

Poslednou obeťou bola žena, ktorá si stúpla na lavičku, aby videla, čo sa deje. Strelec ju zabil pred očami jej 7-ročnej dcéry, ktorá ho oslovila: „Prosím, prosím, nezastreľ ma.“ On odpovedal: „V poriadku, ty môžeš ísť.“ Dievčatko ušlo, povedalo susedom, čo sa deje a tí privolali políciu. Polícia dorazila na miesto asi hodinu po začiatku streľby, počuli už len jeden výstrel a našli útočníka mŕtveho. Jeho obeťami sa stali štyri ženy vo veku 54, 28, 30 a 40 rokov a jeden 31-ročný muž.

Príbuzná dvoch zastrelených povedala, že Neace na ňu nikdy nepôsobil ako hrozba, ale bolo o ňom známe, že má násilnícku minulosť. Nevedela však potvrdiť, či mal aj záznam v trestnom registri.

28 debata chyba