Rakúska polícia odhalila piatich zlodejov áut zo Slovenska

Po niekoľkomesačnom pátraní sa podarilo rakúskej polícii odhaliť päť zlodejov áut pochádzajúcich zo Slovenska, ktorí kradli automobily v Burgenlande.

02.04.2011 18:54
debata (15)

Po niekoľkomesačnom pátraní sa podarilo rakúskej polícii odhaliť päť zlodejov áut pochádzajúcich zo Slovenska, ktorí kradli automobily v Burgenlande.

Ako píše agentúra APA, Slováci vo veku od 20 do 24 rokov sú podozriví, že tam v vlani v lete odcudzili tri osobné autá a jednu motorku. Podľa informácie Riaditeľstva policajného zboru v Burgenlande sú mladíci podozriví z podobných trestných činov aj doma – na Slovensku.

V rakúskom Zurndorfe dvakrát a v Gattendorfe jedenkrát ukradli – – celkom – tri Škody Octavie. Plán ukradnúť štvrté auto už im nevyšiel. Na Slovensku mali títo zlodeji odcudziť tri ďalšie autá, tiež jednu motorku a dokonca aj jedno nákladné vozidlo. V spolupráci so slovenskou políciou sa burgenlandským vyšetrovateľom podarilo napomôcť k zadržaniu podozrivých.

Hlavný podozrivý bol zadržaný vďaka medzinárodnému zatykaču na Slovensku. Voči ďalším štyrom podozrivým sa vedie vyšetrovanie. informovali úradné zdroje.

15 debata chyba