Mohutná vlna spláchla indickú rodinu do 90-metrového vodopádu

Tragédiou sa skončil výlet piatich ľudí k indickému vodopádu Patalpani. Mohutná prívalová vlna ich všetkých stiahla a pred očami vydesených turistov zmizli v divokej vode.

19.07.2011 16:44
vodopád Patalpani Foto:
Do hučiaceho vodopádu Patalpani stiahla prívalová vlna indickú rodinu.
debata (8)

Následný pád z 90-metrov vysokého vodopádu neprežila 21-ročná žena, jej 51-ročný otec a 22-ročný priateľ. Jedno z tiel uviazlo tesne pod vodopádom, zvyšné objavili vo vzdialenosti niekoľkých kilometrov po toku rieky. Dvoch preživších zachránili po troch hodinách. Informoval o tom indický portál IBN Live.

Okolie vodopádu, ležiaceho na severozápade krajiny, je obľúbeným cieľom turistov. V horúcom počasí sa časť z nich rozhodla schladiť v rieke. Tá sa však v momente zmenila na rozbesnenú pascu, v ktorej skupina uviazla. Jej členovia boli v osudnom momente najďalej od brehu, zvyšní turisti dokázali včas utiecť.

Zúfalý boj o holý život natočil jeden z prizerajúcich sa. Na videu to spočiatku vyzerá tak, že k sebe sa tisknúci nešťastníci sa z rieky dostanú. Voda však vzápätí podlomí nohy jednej zo žien a spláchne s ňou aj ostatných. S hučaním vody sa miesia beznádejné výkriky ľudí z pevniny, ktorí im nedokázali pomôcť.

Smrtiacu prívalovú vlnu spôsobili monzúnové dažde, ktoré trápia viaceré oblasti Indie a vyžiadali si už aj obete. Napríklad v Bombaji strhli hustý dážď a silný vietor 8-poschodovú budovu a vyvrátili viacero stromov.

8 debata chyba