Concordia na čele so Schettinom sa k ostrovu Giglio nepriblížila prvýkrát

Luxusná výletná loď Costa Concordia, ktorá v piatok stroskotala, sa k inkriminovanému ostrovu Giglio minulý rok priblížila ešte bližšie, ako sa to stalo v osudnú piatkovú noc. Potvrdzujú to satelitné zábery, ktoré má k dispozícii britská stanica BBC.

18.01.2012 14:48
Costa Concordia, potopená loď, Taliansko Foto:
Podľa satelitných snímok priblíženie sa obrovskej luxusnej lode Costa Concordia s kapitánom Francescom Schettinom k ostrovu Giglio nebolo nič výnimočné a v osudnú piatkovú noc sa tak nestalo prvýkrát.
debata

Takmer 300 metrov dlhé plavidlo sa v auguste 2011 k brehom Giglia priblížila na 230 metrov, čo je ešte menej ako minulý piatok. Costa Concordia s kapitánom Francescom Schettinom chcela svojim pasažierom poskytnúť pohľad na nočný festival, ktorý sa v tom čase na toskánskom ostrove konal.

V stredu zverejnené zábery tak vrhajú tieň podozrenia aj na spoločnosť vlastniacu luxusné plavidlo, ktorá tvrdila, že loď nikdy predtým k ostrovu tak blízko ako v piatok nebola. Satelitné zábery a amatérske fotografie z augusta minulého roku však hovoria o inom. Navyše, spoločnosť manéver, ktorý bol evidentne mimo pôvodného kurzu plavby, musela vopred schváliť, píše BBC.

debata chyba