Prosím, nezastavujte sa. Priveďte mi moje dieťa, prosí matka záchranárov

Nešťastná matka nestráca nádej. Talianska televízia RAI 3 odvysielala jej dramatickú prosbu adresovanú záchranárom, aby neprestávali v hľadaní nezvestných a našli jej stratenú 5-ročnú dcérku Dayanu. Dievčatko je spolu so svojím otcom na zozname nezvestných po tragickej havárii luxusnej výletnej lode Costa Concordia, opisuje tragický príbeh taliansky denník Corriere della Sera.

19.01.2012 10:01
Dayana, Costa Concordia Foto:
Päťročná Dayana je medzi nezvestnými z lode Costa Concordia. Matka zverejnila v televízii jej fotku a prosí ľudí, ktorí tragédiu prežili, aby povedali záchranárom, kde dievčato videli naposledy.
debata (4)

„Môžte mi povedať, kde ste videli dievčatko s jej otcom naposledy? Môžte označiť presne miesto, kde ste ich videli?“, prosila zúfalá Susy Albertini cez televíziu ľudí, ktorí mali to šťastie a prežili haváriu lode. Záchranárov vyzvala, aby pokračovali v pátraní, pretože sú jej poslednou nádejou. „Pokračujte a nájdite moje dieťa, priveďte mi ho domov. Nezastavujte sa.“

Päťročná Dayana bola so svojím 36-ročným otcom Williamsom Arlottim a jeho novou družkou na prázdninách. Z trojice sa len nová Williamsova partnerka zachránila a nastúpila do záchranného člnu. Tvrdí, že oboch videla spadnúť do vody. Od utorka je matka nezvestného dievčatka na ostrove Giglio a čaká na najnovšie informácie.

Tragédia na Concordii už prináša svoje prvé smutné príbehy. V utorok sa totiž podarilo úradom identifikovať prvú z obetí nešťastnej plavby. Sándor Fehér, 38-ročný maďarský huslista, prišiel o život, keď si na palube spomenul, že v kajute zabudol svoje husle a vrátil sa po ne. Jeho láska k hudbe sa mu tak stala osudnou.

Tričká s hanlivým nápisom "Vráť sa na... Foto: Reuters
tričká, Schettino Tričká s hanlivým nápisom "Vráť sa na palubu, ty k..." sa stali v taliansku hitom.

Talianske médiá sa obávajú, aký obraz vyvoláva ich krajina v zahraničí. Len čo sa totiž zbavili premiéra Silvia Berlusconiho, ktorý celý svet zabával svojimi škandálmi s krásnymi ženami a s preslávenou párty Bunga bunga, už sú svetové médiá plné príbehu o zbabelom kapitánovi lode. Francesco Schettini je obžalovaný z niekoľkonásobného zabitia a predčasného opustenia plavidla a mal by sa čoskoro zodpovedať pred súdom.

Zverejnený prepis rozhovoru medzi kapitánom Schettinom a šéfom prístavnej stráže sa medzitým stal živou pôdou pre rôzne vtipy. V Taliansku sa stalo napríklad populárne tričko s nápisom „Vada a bordo, cazzo!“ (vráť sa na palubu, ty k…) Aj na známej sociálnej sieti Facebook vznikla skupina Francesco Schettino „comandante“ Costa Crociere, ktorá ironizuje telefonický rozhovor kapitána s pobrežnou strážou a zverejňuje rôzne zosmiešňujúce koláže.

4 debata chyba