Britský premiér zabudol svoju dcéru v krčme

Poľudšťujúci príbeh o britskom premiérovi alebo len pomsta bulváru? Anglický tabloid The Sun zverejnil článok o tom, ako David Cameron zabudol svoju osemročnú dcéru v anglickom pube a na chýbajúce dieťa prišiel až po pätnástich minútach. Zverejnenie niekoľko mesiacov starého príbehu prišlo v týždni, keď má šéf britskej vlády vypovedať o praktikách bulvárnej tlače a len pár dní po tom, čo kabinet schválil opatrenia proti neporiadnym rodičom.

12.06.2012 09:31
David Cameron Foto:
Britský premiér David Cameron
debata (9)

„Premiér a jeho manželka Samantha boli veľmi rozrušení, keď zistili, že Nancy s nimi nie je,“ komentoval príbeh úrad premiéra v oficiálnom vyjadrení. „Našťastie, keď zatelefonovali do pubu, ich dcéra tam bola v bezpečí a dobrom stave. Okamžite ju išli vyzdvihnúť.“

Cameron vo vzácnych chvíľach súkromia chodí so svojou rodinou, dvoma dcérami a synom, na tradičný anglický obed do niektorého z miestnych pubov. Pri jednom z výletov rodina odchádzala dvoma autami – kým Cameron si myslel, že jeho dcéra po príchode zo záchoda odišla s manželkou, tá si myslela pravý opak. Obe autá odišli a dievčatko nechali v krčme. Objavil ho až personál a Cameronova dcéra pri čakaní na otca vypomáhala v kuchyni.

„Človek by si pomyslel, že sa pri odchode zrátajú,“ citoval The Sun svedka incidentu. „Personál našiel dievčatko na toaletách a nevedeli, čo s ním. Veď to nejde len tak, nalistovať si premiéra v telefónnom zozname a zavolať mu, že zabudol na dcéru.“

Incident, o ktorom po bulvári informovali aj všetky seriózne britské médiá vrátane televízie BBC, sa na verejnosť dostal v príhodný čas. Britská vláda sa len pred pár týždňami rozhodla podporiť miestne samosprávy, ktoré budú organizovať lekcie pre mladé rodiny, ako vychovávať deti. Samosprávy majú dostávať prostriedky aj na to, aby sa vyrovnali s neusporiadanými rodinami, ktoré antisociálnym správaním ničia životy všetkým naokolo.

Denník The Sun patrí do mediálneho impéria magnáta Ruperta Murdocha. Tomu patril aj ďalší bulvár, News of the World, ktorý po sérii škandálov prestal minulý rok vychádzať. Vyšetrovanie nekalých praktík médií pri narušovaní súkromia nariadil práve premiér David Cameron, ktorý pozajtra sám predstúpi ako svedok pred vyšetrovací výbor.

9 debata chyba