Zeman predstavuje svoju volebnú zbraň ako milenku

Najväčším prínosom v predvolebnej kampani Miloša Zemana bola pôvabná mladá blondínka, ktorá je od neho mladšia o päťdesiat rokov. "Nebyť jej, tak by som nikdy Karla Schwarzenberga - hoci o jedno percento - neporazil," zveril sa českým novinárom po oznámení výsledkov prvého kola prezidentských volieb.

15.01.2013 14:21
zemanova Foto:
Kateřina Zemanová je pôvodne brunetka. Blondínkou sa stala pod silným slnkom v Grécku, kde vlani počas leta brigádovala.
debata (21)

Osemnásťročná gymnazistka je Zemanova dcéra z druhého manželstva. Do otcovej kampane sa vložila naplno. Kateřina Zemanová ho sprevádzala na mítingoch, robila mu reklamu v médiách a nakrútila s ním aj videoklip. „Naozaj ma to baví. Veď v politickej kuchyni žijem prakticky od narodenia,“ poznamenala pre server Deník. Kampaň 68-ročného Zemana mladícky osviežila a nepochybne prilákala niektorých prvovoličov.

Verejnosť si začala všímať Zemanovú od minuloročnej jari, keď sa čoraz častejšie objavovala po boku otca. Ukázalo sa, že majú zmysel pre spoločný humor. „Celý večer sa vždy snaží ostatných presvedčiť, že som jeho milenka. Dúfa, že sa mu to raz naozaj podarí a niekto uverí,“ povedala denníku Blesk, keď sa zúčastnili na nakrúcaní programu k osemdesiatinám Jiřiny Bohdalovej. (Mimochodom, Zemanov štáb včera oznámil, že slávna herečka sa zapojí do jeho kampane pred druhým kolom volieb.) Zemanová vtedy žartovala aj o tom, že bola nezadaná: „Nemám priateľa. Otecko hovorí, že ak si nejakého nájdem, tak ho zabije. Obstaral si naňho už dokonca brokovnicu,“ uviedla so smiechom pre Blesk.

Odvtedy sa v citovom živote Zemanovej nič nezmenilo. „Priateľa nemám a nemala som. Nikdy som nebola ani zamilovaná,“ prezradila v tomto roku novinám Šíp. Súčasná podoba Zemanovej je taká, že pred letom 2012 by ju ľudia možno nespoznali. Vtedy nosila dlhé čierne vlasy, teraz je blondínka. „Takto som dopadla po dva a pol mesiaci strávenom pod gréckym slniečkom. Prežila som tam prázdniny ako barmanka,“ vysvetlila Deníku.

Zemanová sa objaví aj v kampani pred druhým kolom volieb. Hoci najsilnejší prezidentský kandidát tvrdí, že mu dcéra zabezpečila veľa percent hlasov, ona vyzdvihuje jeho osobnosť: ,,Myslím si, že ľudia volili hlavne otca. Zapojila som sa nejako a ukázala som im, aký je človek, nielen politik," citovala ju agentúra ČTK.

Rozdiel medzi Zemanom otcom a Zemanom politikom je nulový, tvrdí jeho dcéra. ,,Kamaráti, ktorí prišli k nám domov, hovorili, že akoby vypadol z televízora. Rovnako rozpráva, má rovnakú mimiku a gestá," povedala Šípu a dodala o ňom, že je obrovskou autoritou.

V budúcnosti sa Zemanová možno bude venovať diplomacii. Nie je pritom vylúčené, že v rodine možného nástupcu Václava Klausa dospieva budúca politička. „Uvidíme,“ odpovedala stručne na otázku Šípu, či ju láka politika.

S príťažlivým výzorom by však mohla preraziť ako modelka, nazdáva sa uznávaný český fotograf Jakub Ludvík. „Mohla by mať predpoklady pre modeling, ale vycítil som z nej, že pôjde inou cestou,“ povedal denník Super, keď ju pred voľbami fotil v svojom ateliéri.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba