Talianska polícia zatkla šéfa mocného mafiánskeho klanu Casalesi

Talianska polícia v pondelok zatkla hlavu mocného mafiánskeho klanu Casalesi, ktorý je jednou z odnoží neapolskej mafie Camorra. Carmine Schiavone je synom známeho bossa camorry Francesca Schiavoneho nazývaného Sandokan.

21.01.2013 12:38
Camorra, mafia, polícia Foto:
Ilustračné foto
debata

Zadržanie Schiavoneho je pre talianskych policajtov veľkým úspechom, pretože ide o jedného z prominentov neapolského podsvetia. Čaká ho obvinenie z vydierania.

Policajti vykonali nad ránom záťah na nočný klub v Kampánii v mestečku Aversa blízko Neapola, ktorý je považovaný za základňu mafie. Schiavone im ale dokázal uniknúť a zadržaný bol až po hodinovom pátraní. Mal pri sebe 8000 eur v hotovosti. Podľa agentúry ANSA zasahujúcich policajtov pochválil slovami „dobrá práca“.

Rodina Schiavoneovcov patrí v prostredí talianskych mafiánskych skupín k tým najznámejším. Francesco Schiavone alias Sandokan alebo tiež Cicciarello či „malý tlsťoch“ bol hlavou zločineckého spolku, ktorý vo veľkom organizoval pašovanie drog do Nemecka, Rakúska, Maďarska a Rumunska. Zatknutý bol v roku 2004 v Poľsku. Za mrežami sú teraz aj traja jeho synovia.

Mafiánsky klan Casalesi a jeho brutálne metódy opísal vo svojej preslávenej knihe Gomorra taliansky spisovateľ Roberto Saviano. Podľa jeho románu bol v roku 2008 natočený film s rovnakým názvom.

debata chyba