Marocký kráľ prešetrí milosť pre španielskeho pedofila

Marocký kráľ Muhammad VI. v sobotu večer sľúbil, že sa začne vyšetrovanie ohľadom udelenia milosti španielskemu pedofilovi.

04.08.2013 08:10
putá, väzenie, väzeň, obvinený Foto:
Ilustračné foto
debata

Jeho prepustenie označil za poľutovaniahodné, napísala agentúra AFP. Šesťdesiatšty­riročný španielsky pedofil Daniel Galván bol za opakované zneužívanie detí odsúdený v Maroku na 30 rokov väzenia. Kráľ Muhammad VI. udelil nedávno Galvánovi milosť spoločne s 47 ďalšími uväznenými Španielmi a to na žiadosť španielskeho monarchu Juana Carlosa, ktorý v júli Maroko navštívil. Proti omilosteniu pedofila demonštrovali v piatok večer v Rabate a ďalších mestách rozhorčenie aktivisti.

„Kráľ nariadil vyšetriť zlyhanie, ktoré viedlo k tomuto poľutovaniahodnému prepustenie a uložiť nutné tresty,“ píše sa v komuniké kráľovského paláca. „Kráľ nebol nikdy informovaný o povahe zločinov spáchaných touto osobou,“ dodáva sa vo vyhlásení, podľa ktorého by monarcha nikdy nesúhlasil s oslobodením Galvána, keby vedel o „odporných zločinoch, za ktoré bol dotyčný odsúdený“.

Galván, ktorého súd poslal za mreže pred 18 mesiacmi, podľa verdiktu zneužíval a filmoval jedenásť detí vo veku od štyroch do 15 rokov. Španielske a marocké médiá špekulujú, že Galván dostal milosť vďaka príhovoru španielskej tajnej služby, pre ktorú pracoval ako agent.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maroko #pedofil #Muhammad VI.