Pápež telefonuje ľuďom, potykal si so študentom

Pápež František zatelefonoval 19-ročnému študentovi, ktorý mu predtým napísal list a niekoľko minút sa s ním uvoľnene rozprával.

22.08.2013 14:01
pápež Foto: ,
Pápež František
debata

„Som pápež František, môžeš mi tykať,“ predstavil sa pontifik študentovi Technickej vysokej školy z Padovy. Nešlo pritom o prvý prípad, keď terajší pápež zavolal obyčajným ľuďom, píše v tejto súvislosti agentúra APA.

Študent Stefano Cavizza predtým napísal Františkovi list do jeho pápežského letného sídla Castel Gandolfo; odpoveďou bol telefonát. „Nemohol som tomu uveriť. Približne osem minút sme sa smiali a žartovali. Zavolal okolo 17.00, na prvýkrát ma doma nezastihol,“ prezradil Cavizza benátskemu denníku Il Gazzettino. Časť rozhovoru sa niesla vo vážnom duchu. „Vyzval ma, aby som sa za neho modlil. Udelil mi požehnanie. Bol to najkrajší deň môjho života,“ uzavrel Cavizza.

František veriacich neustále prekvapuje svojou spontánnosťou, komentovala pápežov najnovší krok APA. Pred niekoľkými dňami telefonoval bratovi nedávno zastreleného zamestnanca benzínovej pumpy, aby mu poskytol útechu. Päťdesiatjedenročný muž na vozíku zo severotalianskeho mesta Pesaro predtým príbeh opísal v liste adresovanom pápežovi a svoj hnev nad vraždou brata zverejnil v statuse na Facebooku. „Pane, tentoraz ti to nemôžem odpustiť,“ napísal vtedy zúfalý muž.

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #František #Vatikán