Argentínsky režisér nakrúti film o pápežovi Františkovi

Pol roka po svojom nástupe do čela katolíckej cirkvi sa pápež František stáva filmovým hrdinom.

03.09.2013 11:56
Pápež František Foto: ,
Pápež František
debata

Argentínsky režisér Alejandro Agresti ohlásil, že začína nakrúcať biografické dielo o prvom latinskoamerickom pápežovi v histórii. Hlavnej úlohy sa zhostí argentínsky herec Rodrigo de la Serna, uviedol filmový magazín Variety.

Film nazvaný Historia de un Cura (Príbeh kňaza) má opisovať životnú dráhu Jorgeho Bergoglia od mladosti – strávenú v Buenos Aires, cez nástup do čela tamojšej arcidiecézy až po zvolenie za pápeža. Hlavná dejová línia príbehu sa bude odohrávať v lietadle, ktorým argentínsky kardinál letí na konkláve. To vyberie nástupcu pápeža Benedikta XVI. Bergogliova mladosť sa bude zobrazovať prostredníctvom spomienok.

„Viac, ako na výpočet kľúčových udalostí, sa chcem sústrediť na preniknutie do jeho jedinečnej osobnosti. Na jeho rozhodnutie nasledovať povolanie a na to, ako skĺbil vieru s rozumom, keď ako jezuita študoval 14 rokov, než zložil rehoľné sľub,“ povedal magazínu Variety režisér. Jeho doteraz zrejme najznámejším režijným dielom je romantický film Dom pri jazere so Sandrou Bullock a Keanu Reevesom.

Predstaviteľ hlavnej úlohy Rodrigo de la Serna je divákom známy najmä vďaka výraznej úlohe spolucestovateľa Che Guevaru v road movie Motocyklové denníky. Príbeh kňaza sa bude v argentínsko-španielskej koprodukcii nakrúcať v Argentíne, Taliansku a Nemecku, kde pápež kedysi študoval. Na argentínske pomery bude rozpočet filmu nadpriemerný, uviedol producent Pablo Bossi.

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež