Exmanželka pedofila Dutrouxa ponúka obetiam odškodné 20 eur

Bývalá manželka pedofila Marka Dutrouxa chce rodinám obetí vyplácať odškodné vo výške 20 eur mesačne. Päťdesiattriročná Michelle Martinová tak chce po viac ako roku splniť jednu z podmienok svojho predčasného prepustenia z väzenia, informovala agentúra DPA.

17.09.2013 15:07
Michelle Martinová Foto:
Michelle Martinová pri odchode zo súdneho pojednávania v roku 2002, kde bola odsúdená ako spolupáchateľka Marka Dutrouxa.
debata (1)

Dutrouxovho bývalá manželka a spolupáchateľka zločinov bola vlani v auguste podmienečne prepustená na slobodu po odpykaní zhruba 16 rokov z 30, na ktoré bola odsúdená.

Hlavnou podmienkou jej prepustenia bolo, že musí žiť v ústraní a zdržiavať v kláštore v obci Malonne asi 60 kilometrov juhovýchodne od Bruselu.

Noviny Le Soir v utorok s odvolaním sa na obhajcu rodín dvoch obetí napísali, že Martinová im ponúkla odškodnenie 20 eur mesačne. Takto malá suma môže byť podľa denníka len symbolickým gestom.

Martinovej, Dutrouxovi a jeho ďalšiemu komplicovi súd pôvodne uložil vyplatenie odškodného vo výške 500 000 eur tým, ktorí prežili a až 250 000 eur rodinám zabitých detí.

Podľa Le Soir je teraz Martinová podozrivá z podvodu, pretože údajne predstiera insolventnosť. Dedičstvo po svojej matke, vilu a šperky, údajne prepísala na svoje deti, aby nemusela uložené kompenzácie platiť.

Dnes päťdesiatšesťročný Dutroux dostal v roku 2004 trest doživotného väzenia za únos, väznenie a sexuálne zneužívanie šiestich dievčat, z ktorých štyri zavraždil. Martinová činy svojho manžela kryla a zároveň sa na nich podieľala. Obete väznila a dve osemročné dievčatá nechala zomrieť od hladu. S Dutroux sa rozviedla počas pobytu vo väzení v roku 2003.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pedofil #zločinec #dutroux #spolupáchateľ