'Gang Amazoniek' z Rostova má vraj na svedomí 30 obetí

Ruskí vyšetrovatelia v Rostove na Done v stredu obvinili rodinný gang, prezývaný v tlači "banda Amazoniek", z banditizmu a série vrážd. Gang, vedený vychovávateľkou z materskej škôlky, má vraj na svedomí životy troch desiatok ľudí, vrátane žien, detí, policajtov, protidrogového agenta i dôstojníka "síl špeciálneho určenia".

18.09.2013 22:28
debata

Gang podľa verzie vyšetrovateľov vytvorila štyridsaťšesťročná učiteľka Inessa Tarverdijevová so svojím tridsaťpäťročným milencom, zubárom Romanom Podkopajevom, staršou dcérou Viktóriou (25), policajtom Sergejom Sinělnikom a jeho manželkou Anastasiou, sestrou Podkopajeva. Členkou bandy možno bola aj mladšia dcéra Inessy, trinásťročná Anastasija, tá ale ešte nedorástla do veku trestnej zodpovednosti. "Banditi prepadali občanov, vrátane strážcov zákona, s cieľom zmocniť sa ich majetku a zbraní.

Banda sa vyznačovala mimoriadnou trúfalosťou a starostlivou prípravou," tvrdia vyšetrovatelia. Roman a Inessa akcie plánovali a taktiež ich vykonávali spoločne so staršou dcérou, zatiaľ čo policajt a jeho žena zametali stopy. Úrady odhadujú, že banda spáchala v posledných piatich rokoch 18 až 30 vrážd. Správa o zločineckej skupine prenikla za hranice Ruska – britský denník The Daily Mail prekrstil Inessu a Romana na „vrahov zo strednej triedy“.

Policajtom sa podarilo gang rozbiť až 8. septembra, kedy sa Roman a Viktorija vracali z lúpeže, pri ktorej pre niekoľko šperkov a fľaš šampanského zabili manželský pár. Všimla si ich policajná hliadka a vypukla prestrelka, v ktorej zahynul zubár aj jeden z policajtov. Zranenej Viktórii sa síce podarilo utiecť, ale zakrátko ju policajti zatkli aj s matkou a sestrou. Potom sa v putách ocitol aj poručík Sinělnik a jeho manželka. Pri výsluchoch vraj Inessa vyhlásila, že „zločinu ju naučil sám život“ a že lúpiť chodila „ako druhí chodia do práce, do kancelárie“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vraždy #Gang Amazoniek #gang #Rostov