Britský školák sa priznal, že s falošnou zbraňou vylúpil banku

Britský školák označovaný za "vzorného žiaka" sa priznal, že s falošnou zbraňou prepadol banku, z ktorej si odniesol 2-tisíc libier. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

25.09.2013 07:55
debata

Pätnásťročný školák, ktorého meno nesmie byť pre vek zverejnené, prepadol pobočku banky Barclays v Liverpoole v piatok. Na políciu ho odviedla vlastná matka, keď u neho v izbe našla zväzok bankoviek a napodobeninu zbrane.

Súd, pred ktorým jej syn oblečený v tmavom obleku, bielej košeli a kravate, priznal vinu, matka preplakala. Sudca Ian Lomax vyhlásil, že chlapec sa správal, ako by hral počítačovú hru. „Je to veľmi vážny prípad,“ povedal sudca. „Je to ozbrojené prepadnutia, ale nie v bežnom zmysle, ako ho väčšina ľudí vníma. Je to bizarné, neskutočný prípad mladého muža, ktorý si v skutočnom živote zahral počítačovú hru.“

Žalobkyňa Debra Chanová uviedla, že chlapec vošiel do banky s šatkou na tvári, vytiahol zbraň a povedal pokladničným: „Neurobte žiadnu hlúposť. Práve som po piatich rokoch vyliezol z väzenia.“ Peniaze podľa jej slov chlapec chcel, pretože „závidel iným ľuďom, že majú veci, na ktoré on nemá“.

V škole bol vzorným žiakom, ktorý nikdy nevystrájal. Podľa jeho obhajcu pochádza z veľmi dobrej rodiny, a v škole mu to išlo „neskutočne dobre“.

debata chyba
Viac na túto tému: #banka #súd #liverpool #prepad #mladík