Rozsudok v kauze nehody Evy Rezešovej bude najskôr 22. novembra

Súd pre okolie Budapešti v stredu v kauze vlaňajšej dopravnej nehody Slovenky Evy Varholíkovej-Rezešovej, pri ktorej na maďarskej diaľnici zahynuli štyria ľudia, rozhodoval o viacerých iniciatívach obhajoby i obžaloby a vytýčil nové dni pojednávania na október a november.

25.09.2013 12:20
debata

„Súd vytýčil pojednávania na 29. októbra a 19. novembra. Ak výsluch expertov v októbri bude úspešný, tak 19. novembra bude pokračovať pojednávanie záverečnou rečou obhajoby a prokurátora, následne potom 22. novembra bude môcť súd vyniesť rozsudok,“ povedal hovorca súdu János Koszta.

Pôvodne bol posledný deň pojednávania vytýčený na piatok 27. septembra. Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani 21. augusta, pri ktorej na diaľnici M3 zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #diaľnice #súd #alkohol #Eva Varholíková-Rezešová