Bývalý šéf Novy Železný zrejme bude viesť TV Barrandov

Novým generálnym riaditeľom českej súkromnej televízie Barrandov sa má stať Vladimír Železný, zakladateľ a prvý riaditeľ TV Nova.

23.10.2013 12:40
debata (2)

Serveru DigiZone.cz to potvrdilo niekoľko nezávislých zdrojov, ktoré majú blízke kontakty so stanicou. Televízia sa k informácii odmietla vyjadriť. „Túto otázku ponecháme bez komentára,“ oznámila Petra Hrušová z oddelenia marketingu a PR.

Železný by mal byť podľa portálu vymenovaný do funkcie vo štvrtok a nahradil by vo funkcii majiteľa média Jaromíra Soukupa. Ten sa stal generálnym riaditeľom Barrandova v júni. Médium vystriedalo od vlaňajšieho júna, kedy bola odvolaná prvá generálna riaditeľka Janka Vozárová, celkovo už štyroch šéfov.

Vladimír Železný sa do televízneho biznisu vrátil už vlani vo februári, kedy získal podiely v spoločnostiach prevádzkujúcich v Česku celoplošný televízny multiplex 4 a televíziu Pohoda.

Z multiplexu sa musel čoskoro stiahnuť na nátlak televízie Nova. Stanica chcela do tejto siete umiestniť svoje nové tematické kanály (Fanda, Smíchov a Telka), ale odmietala tak urobiť, ak by v pozadí multiplexu stál práve jej bývalý šéf.

Vladimír Železný si v televízii Pohoda, ktorá sa tento rok premenovala na Relax a spustila druhý kanál Rebel, ponechal menšinový podiel v servisnej spoločnosti Pohoda Top Media.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Televízia #Železný #Barandov #TV Nova