V Thajsku zatkli Slováka, mal pracovať pre drogovú mafiu

Na thajskom ostrove Phuket zadržali pred mesiacom skupinu cudzincov, medzi ktorými bol aj Slovák. Známy je pod prezývkou Alex. Pracovať mal pre najsilnejšiu drogovú mafiu v regióne.

26.10.2013 20:29 , aktualizované: 22:01
debata (1)

Vo svojom večernom spravodajstve to uviedla televízia JOJ. Zo Slovenska mal odísť ešte v 90. rokoch a istý čas pôsobiť aj v cudzineckej légii. Jeho manželkou bola Thajčanka, údajne dcéra policajného funkcionára. Jeden jeho známy sa o ňom pre televíziu vyjadril, že vybavoval falošné doklady a povolenia na vstup do krajiny.

V skupine, ktorú zadržali na ostrove Phuket, boli okrem neho aj ďalší bývalí žoldnieri. Šéfoval im Američan menom Hunter, ktorý slúžil v armáde ako snajper. Na pašovaní ročne zarobili milióny eur. „Ide o rozsiahlu sieť, ktorá obchodovala s drogami na území Thajska aj za hranicami. Dlhší čas bola v centre záujmu amerických úradov,“ uviedol šéf polície v Bangkoku. Podľa informácií televízie Alexa vydali do USA, kde ho budú súdiť za obchodovanie s drogami. Jeho komplicov, ktorým mal poskytovať krytie, obvinili z dvojnásobnej vraždy.

Podľa informácií TASR však Alex, známy aj pod prezývkou Frico mal uniknúť pred slovenskými orgánmi práve do francúzskej cudzineckej légie a potom po nezhodách utiekol aj z tejto služby práve do Thajska a to do mesta Pataya. V tejto oblasti sa koncom 90-tich rokov zdržovalo viacero hľadaných Slovákov. Alex mal v krajine najskôr vlastnú reštauráciu a aj erotický salón, ktorú vyhľadávali aj osoby hľadané slovenskými orgánmi.

Adrian V. mal pôsobiť aj v susednej Kambodži. V Thajsku sa v tom čase zdržiaval, podľa neoficiálnych informácií a našiel azyl aj brat zavraždeného podnikateľa Romana Deáka, z ktorého vraždy sú v súčasnosti vo väzbe osoby z bratislavskej skupiny sýkorovcov. Podľa JOJ Adrianovi V. miestni hovorili Kráľ, pretože mal vplyv a peniaze.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #mafia #Thajsko #Slovák